Goorse huisartsen doen oproep aan gezonde oudere tussen 60 en 70 jaar

0
1338

GOOR – De Goorse huisartsen houden op zaterdag 14 november hun tweede vaccinatie dag in het gemeentehuis in Goor. Vele inwoners van onze gemeente hebben een oproep om op deze dag een griepprik en eventueel en prik tegen pneumokokken te halen. De huisartsen blijven u vooral uitnodigen om op deze dag op de aangegeven tijd te komen om uw prik(ken) te halen. Echter isook in Goor is er meer vraag naar griepprikken dan normaal.

En hoewel de huisartspraktijken een maximaal aantal griepvaccins hebben ingekocht, dreigt er een tekort. Het is niet mogelijk om op dit moment bij te bestellen, zeer waarschijnlijk wel in de loop van november of december. Zij vragen gezonde ouderen tussen 60 en 70 jaar niet in te gaan op de uitnodiging om er zo voor te zorgen dat alle kwetsbare ouderen wel een vaccin krijgen. Mensen met een medische aandoening (diabetes, een hart-, long- of nierziekte of een verminderde weerstand) en mensen van 70 jaar en ouder lopen meer gezondheidsrisico’s als ze griep krijgen. Als deze groep eenmaal gevaccineerd is, kunnen overgebleven vaccins worden gebruikt voor gezonde mensen van 60 tot 70 jaar.

Aan het einde van de griepprikperiode in december wordt duidelijk of er vaccins over zijn. U kunt aangeven of u hiervoor op de lijst geplaatst wilt worden via MijnGezondheid.net of via info@goorsehuisartsen.nl. Of houd u de website van de Oliphant in de gaten: www.oliphant.praktijkinfo.nl voor de laatste informatie. De huisartsen kunnen zich voorstellen dat u nog vragen heeft naar aanleiding van deze informatie. U kunt hiervoor de volgende site raadplegen: rivm.nl/griepprik. De praktijk benadrukt dat vragen over het vaccin of over de griepprik aan het RIVM gesteld kunnen worden. De assistentes van de Oliphant hebben het al erg druk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in