De intocht van Sinterklaas verloopt dit jaar door de coronacrisis anders dan anders. De goedheiligman komt tot zijn grote frustratie de Randstad niet meer in, veel te druk. Minister van Defensie en Sinterklaaszaken, Ank Bijleveld, stuurt Sinterklaas door naar het oosten van het land, ruimte genoeg, daar is hij nog wel welkom. En dus vaart de stoomboot met een mopperende en mokkende Sinterklaas door naar Overijssel, op zoek naar een nieuwe residentie… Wat volgt is een tocht door Overijssel, vol met avonturen en toevallige ontmoetingen met bekende en onbekende inwoners van de provincie.Oost-Nederland? Daar is toch niets te doen…
Sinterklaas had zich nog wel zo verheugd op zijn luxe kamer in het Amstel Hotel, een potje voetbal kijken bij Ajax, en een bezoekje aan Madame Tussauds en het Rijksmuseum. En nu moet hij naar Overijssel. De Sint is duidelijk uit het veld geslagen. Oost-Nederland? Natuurlijk wel zijn werkgebied maar hij heeft er eigenlijk nog nooit langer dan een dag doorgebracht. “Het platteland … daar is toch niets te doen”, zo concludeert hij somber. Hij gaat met een paar Pieten op verkenningstocht door Overijssel. Eigenlijk ziet hij dat helemaal niet zitten maar… toe dan maar. Dan heeft hij in elk geval zijn goede wil getoond.

Bekende Overijsselaars
Onderweg wordt Sinterklaas door tal van Overijsselaars wegwijs gemaakt, sommigen met wat vaker wat minder goede bedoelingen dan anderen. Minister van Defensie Ank Bijleveld, burgemeester Bort Koelewijn van Kampen, muzikant Hendrik Jan Bökkers, mopperkont Helligen Hendrik, Tik Tokker Lola Pani, voetbalanalist Jan van Staa, zangeres Esther Pierweijer, weerman Ton ten Hove, cabaretier Nathalie Baartman en nog veel meer bekende en minder bekende oosterlingen werken mee en spelen een rol in deze knotsgekke zoektocht voor jong en oud!

Je volgt op Hofstreek FM iedere werkdag om 10 voor 5 uur in de middag het hoorspel ‘Sint zoekt residentie’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here