Foto door Rob Dammers

Voorheen was te trein prima te doen, er was een traject kaart beschikbaar waarmee je een heel jaar op een bepaald traject kon rijden. Deze kaart is sinds 2017 niet meer te koop. De traject kaart was vervangen door een “Ster Abonnement” waarmee je met de bus en trein in een bepaald gebied kon reizen, onbeperkt.

Voor scholieren die in Hengelo naar school gaan was een ster- of trajectkaart een goede oplossing om vanuit de Hof naar Hengelo te reizen. Beide kaarten zijn inmiddels niet meer te koop. Volgens de Twentse krant Tubantia zijn de prijzen in sommige gevallen wel met 60 procent gestegen.

De Provincie Overijssel gaf in 2017 nog aan dat zij de prijsverhoging niet acceptabel vonden en kwamen de scholieren tegemoet met 200 euro korting. Deze korting was geldig tot eind 2017, dus nu zijn de scholieren weer terug bij het hoge bedrag.

D66 afdeling Hof van Twente maakte eerder ook al een punt van deze tarief stijging zonder enig succes tot zover. Volgens een onderzoek schijnt het slechts om 20 scholieren te gaan, maar volgens D66 gaat het om een grotere groep scholieren. D66 maakt hier een punt van in de lokale en regionale politiek, maar er zijn vanuit inwoners vanuit de Hof van Twente ook verschillende acties opgericht om deze tarief stijging te stoppen. Zo ook deze Facebook Pagina genaamd “Protestactie prijsstijging Keolis”. 

Het doel van deze actie is volgens een antwoord op de vragen die D66 heeft gesteld in de raad en bij de profinciale staten dat er een einde moet komen aan leeftijdsdiscriminatie en dus moeten de tarieven gelijk getrokken worden en ook om meer mensen buiten de spits te laten reizen. Hoewel dit voor scholieren niet mogelijk is, omdat school nou eenmaal vaak rond 8 uur begint.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here