Woonrijp maken Heeckeren fase 1A

0
503

Goor – De gemeente is van plan om binnenkort het laatste deel van het Ensink, in de wijk Heeckeren in Goor, woonrijp te maken. De bedoeling is om de laatste delen van de nieuwbouwwijk definitief in te richten. Bij deze definitieve inrichting wil de gemeente de tijdelijke toegangsweg naar industrieterrein Zenkeldamshoek weghalen.

Het voorlopig ontwerp voor het woonrijp maken van het laatste deel van het Ensink is klaar. De tekening die is gemaakt, is gebaseerd op het beeldkwaliteitsplan dat bij het bestemmingsplan van de wijk hoort.Het is de bedoeling dat de huidige bouwstraat van het Ensink wordt ingericht zoals het noordelijk deel van het Ensink en het verlengde deel van de Wanyng. Daarnaast komt er nog een aantal parkeerplaatsen en een aantal groenvakken met bomen. Naast de verharding zal ook de wadi aan de rand van de woonwijk zijn definitieve vorm krijgen. Ook wordt een aantal extra bomen geplant aan de rand van de wijk.

Er ligt aan het Ensink nog een voormalige bouwweg met een tijdelijke duiker (waar het water onder de weg door loopt). Deze bouwweg was een tijdelijke oplossing voor bouwverkeer, waarvan ook fietsers en wandelaars gebruik maakten. Met het definitief inrichten van het Ensink wordt de bouwweg weggehaald. Als de duiker en de bouwweg zijn weggehaald wil de gemeente de grondwallen van het industrieterrein Zenkeldamshoek en de woonwijk met elkaar verbinden door het planten van een bosplantsoen.

Een reactie sturen kan tot uiterlijk 3 maart 2021. Contactpersoon is de projectleider Arjan Staman, tijdens kantoortijden bereikbaar op telefoonnummer 0547-858585 of per email op a.staman@hofvantwente.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in