VIRO Criterium Cup Twente

0
582

De kersverse Europees kampioene bij de junior vrouwen Ilse Pluimers gaat komende donderdag 22 augustus van start in de Ronde van Borne. Met die wedstrijd wordt de VIRO Criterium Cup Twente hervat. Zowel de vrouwen als de elite/beloften mannen en de amateurs mannen komen in Borne aan het vertrek. Voor de 17-jarige wielrenster uit Enter wordt het haar eerste koers in de Europese kampioenstrui. “Ik zou eerst wat rust nemen na de EK, maar nu ik deze trui heb wil ik hem ook graag in de regio laten zien.”Haar deelname in Borne zal sowieso speciaal zijn voor Pluimers, die haar Europese titel in Alkmaar wist te winnen na een knappe solo aanval. “Mijn moeder is met Baartman Assurantiën hoofdsponsor van de wedstrijd en mijn oom en tante zitten in de organisatie”, vertelt Pluimers. “Ook daarom vind ik het leuk om te starten. Het zal wel lastig worden, want ik ben junior en we rijden in Borne met de elite vrouwen mee. Ik ga lekker meekoersen en dan zien we wel wat het wordt.”

Pluimers mag donderdag aan de bak. Zo staan met leidster Arianna Pruisscher, Tessa Neefjes en Céline van Houtum de complete top drie van de VIRO Criterium Cup Twente aan de start. Er zijn echter ook sterke uitdagers die er in de eerste wedstrijd om het klassement voor de vrouwen, de Ronde van Enter, niet bij waren. Daarvan lijkt Winanda Spoor de grootste naam. De Apeldoornse renster reed in het verleden meerdere jaren op professioneel niveau en won zondag nog de Ronde van Heerhugowaard. De wedstrijd voor de vrouwen start om 17.15 uur.

Ook mannenwedstrijd sterk bezet
Waar het startveld van de vrouwenwedstrijd sterk is, is dat bij de mannen niet anders. In Borne rijden de elite/beloften mannen en amateurs mannen vanaf 18.45 uur weer een gezamenlijke wedstrijd, maar zij rijden wel om twee afzonderlijke klassementen binnen de VIRO Criterium Cup Twente. Oud-prof Coen Vermeltfoort, de Nederlandse kampioen bij de elite zonder contract Robin Lowik uit Vriezenveen, Rick Pluimers (Enter), Jelle Wolsink (Hengelo) en Beau Duvigneau (Zutphen) zijn slechte enkele van de toprenners op de startlijst.

Foto: www.sportpromotions.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in