Goor – Na een afwezigheid van een jaar wordt de VIRO Criterium Cup Twente dit jaar weer georganiseerd. In een tijdsbestek van twee weken worden in september vier regionale wielerrondes verreden. De Ronde van Goor is op zondag 12 september de openingswedstrijd. Een week later is de Jan van Schoot Wielerronde van Oldenzaal de tweede koers. Daarna volgen nog de Ronde van Enschede en de Ronde van de Vijver. In alle koersen komen de elite/beloften mannen en amateurs mannen aan de start, in Goor en Enschede ook de vrouwen.
Dat er vraag is naar koersen blijkt wel uit de voorlopige deelnemerslijsten. Al snel na het openzetten van de inschrijving, zagen enkele organisaties dat hun wedstrijd al vol zat. Net als in voorgaande edities zullen in alle criteriums via tussensprints en de wedstrijduitslag punten te verdienen zijn voor het klassement. In Enschede zal de eindwinnares van de vrouwen gehuldigd worden, in Hengelo de winnaars bij de mannen.
Het aantal wedstrijden binnen de VIRO Criterium Cup Twente blijft voor 2021 beperkt tot vier. Het prijzenschema is echter gelijk gebleven aan die van de vorige editie, waar toen zeven wedstrijden deel van uitmaakten. Op die manier wil VIRO de criteriums en de renners ook graag stimuleren en belonen. In 2022 hoopt de organisatie vervolgens ook weer op een volledig programma, waarbij de hoop en verwachting is dat ook de wielerrondes van Rijssen, Markelo, Nijverdal en Borne weer terugkeren op de kalender en binnen het klassement.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here