Vierde vaccinatie locatie komt in Markelo

0
923

Hof van Twente – Voor de vaccinatie tegen het coronavirus opent GGD Twente een vierde vaccinatie locatie in de regio. Hierbij is gekozen voor de sporthal De Haverkamp, Stationsstraat 30 in Markelo. Binnenkort kunnen mensen met een uitnodiging voor vaccinatie ook hier terecht.

Vaccineren speelt een belangrijke rol in het onder controle krijgen van het coronavirus. Hoe meer mensen zich laten vaccineren, hoe beter we kunnen voorkomen dat het virus zich verder verspreidt.
Uiterlijk begin april is de vaccinatie locatie in sporthal De Haverkamp gereed. In eerste instantie wordt hier de oudere doelgroep (leeftijd 75+) gevaccineerd. In de loop van de tijd worden meer doelgroepen gevaccineerd op deze locatie. De locatie in Markelo is 7 dagen in de week geopend.
1200 prikken per dag
De locatie in Sporthal De Haverkamp in Markelo krijgt 6 priklijnen, waar dagelijks ruim 1200 mensen geprikt kunnen worden. Dit is afhankelijk van de hoeveelheid beschikbare vaccins.

Annelies Barrett, projectleider: “We zijn erg blij dat we ook in Markelo een vaccinatie locatie kunnen openen. Deze locatie hebben we samen met de gemeente Hof van Twente gekozen vanwege de goede bereikbaarheid en ruime parkeergelegenheid. Ook voor de oudere doelgroep is het een zeer geschikte locatie. We vinden het belangrijk om het bezoek aan een vaccinatie locatie zo prettig mogelijk te laten verlopen. Vandaar dat ouderen, indien zij dit willen, een begeleider mee naar binnen mogen nemen. Daarnaast is de locatie goed toegankelijk voor rolstoelen en rollators en zijn er rolstoelen beschikbaar.”

Wethouder Pieter van Zwanenburg van de gemeente Hof van Twente is verheugd dat GGD Twente heeft gekozen voor een vaccinatielocatie in Markelo. Wethouder van Zwanenburg: “Het is fijn dat onze inwoners nu niet ver hoeven te reizen voor het verkrijgen van hun vaccinatie. Ik heb bijzonder veel waardering voor de manier waarop de GGD de vaccinaties in onze regio regelt. Ook voor de voortvarende medewerking van de stichting Sporthal Markelo ben ik zeer erkentelijk. Ik hoop dat veel inwoners van onze gemeente gebruik zullen gaan maken van de mogelijkheid om dicht bij huis de prik te halen”.

Zes vaccinatielocaties in Twente
In het kader van de landelijke vaccinatiestrategie ontvangt GGD Twente de komende tijd steeds meer vaccins. Hierdoor wordt het mogelijk om stap voor stap, vanuit steeds meer locaties in de regio te vaccineren.
Naast de locatie in Markelo heeft GGD Twente vaccinatielocaties in Almelo (sporthal Schelfhorst), Enschede (nu bij UT, per begin april bij Expo Twente) en Oldenzaal (Ganzenmarkt 11). Daar komen op korte termijn nog twee vaccinatielocaties bij.

GGD Twente vaccineert doelgroepen op basis van de landelijke vaccinatiestrategie. Mensen die een uitnodiging krijgen, kunnen een afspraak maken voor vaccinatie. Op coronavaccinatie.nl staat een tijdlijn welke doelgroep wanneer aan de beurt is voor een vaccinatie.

Meer informatie
Voor algemene vragen over de coronavaccinaties of het coronavirus is het landelijke nummer 0800-1351 (dagelijks van 8.00-20.00 uur) beschikbaar of www.coronavaccinatie.nl.
Of kijk voor meer informatie op de website van GGD Twente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in