Veilige samenwerking met gemeente weer mogelijk

0
562

Hof van Twente – Naar aanleiding van de cyberaanval hebt u misschien vragen of u nog veilig kunt samenwerken met onze gemeente. Naast de informatie op onze website [Veelgestelde vragen storing systemen gemeentehuis | Gemeente Hof van Twente] willen we u informeren over de stappen die we hebben genomen om te zorgen dat onze ICT-omgeving voldoet aan onze strenge eisen aan betrouwbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.
Maatregelen
:Na het incident, waarbij gegevens versleuteld zijn, hebben we de bestaande ICT-omgeving afgekoppeld van het internet en geïsoleerd voor onderzoek.
Hiervoor hebben wij NFIR (IT Forencics & Incident Response) ingehuurd. Naast NFIR heeft ook de politie onderzoek verricht.
Parallel aan het onderzoek hebben wij een nieuwe ICT-omgeving opgebouwd en voorafgaand aan ingebruikname van applicaties wordt een proces doorlopen met controles op inrichting en de beveiliging.
Hiermee voorkomen wij dat eventuele kwetsbaarheden en / of besmettingen overgenomen worden in de nieuwe ICT-omgeving.
Wanneer u nu (digitaal) contact heeft met de gemeente verloopt dat via een nieuwe infrastructuur.
Voor een aantal processen en applicaties zijn wij nog bezig met de inrichting en invulling. Pas na een zorgvuldig test- en acceptatietraject nemen wij deze systemen in gebruik.
Wij vragen uw geduld en begrip voor die situaties waarin onze dienstverlening en bedrijfsvoering nog niet op het niveau is dat u van ons mag verwachten.
Heeft u naar aanleiding van dit bericht nog vragen dan kunt u contact opnemen met de gemeente via 0547-85 85 85 of info@hofvantwente.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in