Update dienstverlening gemeente Hof van Twente

0
587

Hof van Twente – De situatie rondom onze ICT-systemen heeft ervoor gezorgd dat wij de afgelopen dagen niet de dienstverlening hebben kunnen leveren zoals u van ons gewend bent. Onze prioriteit ligt bij het in de lucht krijgen van onze volledige dienstverlening. Dit doen wij uiteraard met de grootst mogelijke zorgvuldigheid. We willen zeker weten dat de stappen die we zetten veilig zijn en dat kost tijd.Voor een aantal taken en werkzaamheden maken we gebruik van andere (beveiligde) ICT-omgevingen, die niet aangetast zijn en waarvan we zeker weten dat die zonder hinder kunnen doorgaan. Via deze laatste nieuws pagina met informatie over de cyberaanval houden we u op de hoogte van onze dienstverlening per onderdeel.

Onze aandacht gaat uit naar de ondersteuning van onze kwetsbare inwoners. Inwoners die al hulp en ondersteuning kregen van de gemeente, kunnen op onze hulp blijven rekenen.

We begrijpen dat het uitblijven van een aantal basisdiensten voor ongemak kan zorgen (bijvoorbeeld het verlengen van een rijbewijs) en dat vinden we erg vervelend. We hopen op uw begrip en geduld. Wij verzekeren u dat wij alles in het werk stellen om u zo spoedig mogelijk weer volledig van dienst te kunnen zijn.

We kunnen u hierover het volgende melden:

Onze verwachting is dat u in ieder geval volgende week weer bij ons terecht kunt voor bijvoorbeeld het aanvragen van een paspoort, rijbewijs of het doorgeven van een verhuizing.
Inwoners die afhankelijk zijn van een uitkering hebben hun geld op 4 december bijgeschreven gekregen op hun rekening. En ook de nabetalingen worden gedaan.
Aanvragen voor de Wmo en Jeugdhulp kunnen worden ingediend, via een digitaal WMO formulier of per post. Deze aanvragen worden op de normale manier afgehandeld, zodat u zo snel mogelijk geholpen kunt worden.
Aanvragen voor omgevingsvergunningen kunnen ook ingediend worden en vergunningen kunnen verleend worden.
Geplande huwelijken kunnen doorgaan.
Er is een zogenoemde installatiestraat ingericht om de apparatuur van medewerkers van de gemeente te prepareren, zodat zij op een veilige manier aan de slag kunnen in een nieuw op te bouwen digitale werkomgeving. De eerste apparatuur is in deze straat behandeld en een aantal medewerkers kan vanaf vrijdag in een nieuwe veilige werkomgeving aan de slag.

De komende dagen en weken werken we hard door om de belangrijkste processen verder op gang te brengen. We verwachten op korte termijn meer lichtpuntjes te kunnen melden. We hopen zoals gezegd op uw begrip en geduld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in