Twee opvanglocaties geopend

0
333

Afgelopen weken zijn er twee nieuwe opvanglocaties geopend voor vluchtelingen. De locatie in Goor is bedoeld voor gevluchte Oekraïners, in Markelo is een opvanglocatie ingericht voor asielzoekers. (Voorafgaand aan de opening was er een open huis voor betrokkenen.)

In de voormalige Puntdakschool in Goor is sinds vorige week de eerste groep Oekraïense vluchtelingen gehuisvest. Afgelopen maanden is hard gewerkt om het voormalige schoolgebouw te verbouwen tot opvanglocatie voor maximaal 75 Oekraïners. Inmiddels wonen er 23 mensen in deze nieuwe locatie. Zij komen uit particuliere gastgezinnen en andere opvanglocaties in onze gemeente.Vlak voor de verhuizing kregen omwonenden en andere betrokkenen de gelegenheid om de locatie te bekijken. De bezoekers toonden veel begrip en medeleven voor de vluchtelingen. Ze hopen dat de Oekraïners hier een fijne en veilige plek krijgen en boden hulp en spullen aan. De woonbegeleiding zal er alles aan doen om de opvangperiode in harmonie te laten verlopen.

Afgelopen donderdag zijn de eerste groepen asielzoekers in Opvanglocatie Markelo getrokken, aan de J. Ooststraat 13 in Markelo. Dit voormalige schoolgebouw is afgelopen maanden verbouwd tot opvanglocatie voor maximaal 70 asielzoekers. Een groot deel daarvan is inmiddels in gebruik genomen door asielzoekers die afgelopen maanden zijn opgevangen in sporthal De Reiger en in het Aparthotel in Delden. Dit betreft grotendeels gezinnen en families, die elkaar dus al een beetje kennen. Zij worden in Markelo begeleid door woonbegeleiders die ook in Delden met deze mensen hebben gewerkt.

Een paar dagen voor de verhuizing, toen de locatie nog deels afgewerkt moest worden, waren de omwonenden uitgenodigd voor een Open Huis. De reacties waren wisselend: waar de één het bijvoorbeeld ruim vond, vond de ander het juist krap. De woonbegeleiders zullen zorgen dat de nieuwe bewoners en de buurt nader met elkaar kunnen kennismaken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in