Tijdelijke opvang Oekraïners op Finspark Herikerberg in Markelo 

0
404

Markelo – Vanaf 1 januari 2024 worden tijdelijk Oekraïense vluchtelingen opgevangen in de  accommodaties op vakantiepark Finspark Herikerberg aan de Driebelterweg 2 in  Markelo. De gemeente is van plan om hiervoor 40 huisjes en chalets te huren die elk  geschikt zijn voor 4 tot 6 personen. De locatie zal worden ingezet voor opvang van 1 januari 2024 tot maart 2026 met mogelijke verlenging tot eind 2026. De directe  omgeving en de dorpsraad Markelo en stadsraad Goor zijn inmiddels geïnformeerd  over de komst van de Oekraïense vluchtelingen.  

Sinds maart 2022 worden in Hof van Twente Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Op dit  moment zijn er 203 opvangplekken verdeeld over 13 gemeentelijke opvanglocaties en  daarnaast vinden nog tientallen Oekraïners in particuliere opvang onderdak. De Oekraïners vinden goed hun weg in onze gemeente. De kinderen gaan naar school, sporten bij lokale  verenigingen en veel Oekraïners zijn aan het werk. Er zijn vrijwilligers en buddy’s die de  Oekraïense vluchtelingen bij dagelijkse vraagstukken ondersteunen. 

Er is momenteel veel behoefte aan nieuwe opvangplekken voor Oekraïense vluchtelingen,  dit blijkt ook uit de oproep van demissionair staatssecretaris Van der Burg aan gemeenten  afgelopen week. In deze oproep zijn gemeenten opnieuw gevraagd om nieuwe  opvangplekken te realiseren. De tijdelijke opvang van Oekraïners op Finspark Herikerberg  sluit hier op aan.

Bron: www.hofvantwente.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in