Stijging van aantal ongelukken in Goor

0
862

Goor – In drie jaar tijd zijn in Goor 115 ongelukken geteld. 21 keer moesten er slachtoffers naar het ziekenhuis. Een kruispunt op de Herman Heijermansstraat is met 6 ongelukken het gevaarlijkste kruispunt van de stad en zelfs van de gemeente. De afgelopen jaren zijn in Goor steeds meer ongevallen geregistreerd.Dat blijkt uit cijfers van Rijkswaterstaat, die RTL Nieuws heeft geanalyseerd. Mogelijk is het aantal ongelukken nog groter. Niet elk ongeluk wordt namelijk geregistreerd en van een deel van de ongelukken is niet bekend waar deze precies plaatsvonden.

Uit de onderzochte ongelukkencijfers blijkt dat Rijkswaterstaat in de afgelopen drie jaar in Nederland een toename ziet van het aantal dodelijke ongevallen op kruispunten. Het merendeel van de dodelijke ongevallen gebeurt op kruispunten binnen de bebouwde kom.

Bij 79 procent van de ongevallen in Goor zijn personenauto’s betrokken. Flankongevallen komen het meest voor. Bij 49 procent van de ongelukken waarvan de soort bekend is, gaat het om flankongevallen

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in