Samenwerking bij zorg ouderen verstevigd

0
664

Markelo – De huisartsenpraktijken Rosing/ Bruins Slot en Ufkes, de ouderenvereniging Markelo, Welzijnsinstelling Salut, Carintreggeland, Buurtzorg Nederland en de gemeente Hof van Twente hebben afspraken gemaakt over een structurele samenwerking bij de zorg rondom ouderen in Markelo. Deze afspraken zijn vastgelegd in een overeenkomst die vrijdagmiddag 1 oktober jl. door de partijen is ondertekend bij woonzorgvoorziening ‘De Anholtskamp’ in Markelo. Door deze ondertekening spreken partijen uit dat ze verder gaan met de samenwerking die is ontstaan vanuit de pilot “Good Goan”.Het gaat om de samenwerking tussen partijen die allemaal bij de zorg rondom ouderen betrokken zijn. “We zagen dat er veel partijen bij cliënten/patiënten over de vloer kwamen. Iedereen kwam voor zijn eigen deel. De gedachte was: dit moet beter en efficiënter kunnen” aldus projectleider Alice Olde Reuver of Briel. Vanuit deze gedachte werd de pilot “Good goan” geboren. Partijen hebben de afgelopen periode afspraken gemaakt over de samenwerking en deze ook in de praktijk gebracht. De partners zijn meer bekend geraakt met elkaar en er is vertrouwen ontstaan. Iedereen is hierover positief en wil graag de samenwerking voortzetten.

Zo wordt er tussen partijen informatie gedeeld. Hiermee wordt bereikt dat de inwoner niet aan iedereen elke keer hetzelfde verhaal moet vertellen. De informatie wordt digitaal uitgewisseld via OZO Verbindzorg. Het mooie van dit systeem is dat de inwoner zelf bepaalt wie welke informatie mag inzien: de inwoner of zijn of haar mantelzorger zit dus zelf aan het stuur. Verder bespreken de partijen maandelijks met elkaar in het zogenaamde ‘Home Team’ de cliëntsituaties waarin ze gezamenlijk een rol hebben. Doel is om door korte lijntjes en snel handelen zo snel mogelijk de juiste hulp op de juiste plek te krijgen.

Er zijn nu afspraken gemaakt over het voortzetten van deze samenwerking. Maar ook is afgesproken om met elkaar te onderzoeken of de samenwerking nog verder uitgebreid kan worden. Wethouder Van Zwanenburg: “Ik zie dit als een mooie eerste stap die smaakt naar meer. Over 10 tot 20 jaar wonen er veel meer ouderen in onze gemeente. Deze vergrijzing is een uitdaging. Om deze uitdaging het hoofd te bieden is samenwerking tussen alle betrokkenen heel erg nodig”.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in