Rondleiding langs de Stolpersteine

0
343

Goor – In juli 2013 werden in Goor zestien Stolpersteine gelegd, gedenktekens voor de Joodse inwoners die in de Tweede Wereldoorlog door de Duitsers zijn vermoord. Ter gelegenheid van de plaatsing van deze “Struikelstenen”, zoals ze soms ook wel worden genoemd, werd ook een boek met als titel, “Een mens is pas vergeten als zijn naam vergeten is” uitgebracht.In dit boek wordt het Stolpersteine project van de Duitse kunstenaar Gunter Demnig beschreven, alsmede de Joodse geschiedenis van Goor en de levensverhalen van de Joodse slachtoffers. De persoonlijke verhalen worden geïllustreerd met talloze unieke foto’s uit de jaren ‘30 en ‘40.
Dit boek is nu weer te koop bij The Read Shop en Primera en de prijs is € 12,50.
Bestuursleden van de Stichting Stolpersteine Goor gaan binnenkort ook weer lessen geven op de vijf Goorse basisscholen. Hierin wordt uiteraard uitgebreid aandacht besteed aan de Stolpersteine en de slachtoffers.
De Stolpersteine die liggen op acht locaties in Goor, worden ook gepoest door leerlingen van de basisscholen in Goor.
De Stichting Stolpersteine Goor is aan het onderzoeken of men QR codes gaat plaatsen bij de Stolpersteine. Het is dan bijvoorbeeld mogelijk om met behulp van de telefoon de informatie te krijgen over de slachtoffers, hun achtergrond en daarbij ook unieke foto’s.
Het is overigens ook mogelijk om met een groep een rondleiding te krijgen langs de Stolpersteine (en uitleg op de Joodse begraafplaats). De rondleiding duurt ongeveer anderhalf uur. Heb je interesse?
Neem dan contact op met Gerrit Alink: gerrit.alink1957@gmail.com of 06. 24 36 15 36.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in