Repetities voor musical Jonas in volle gang

0
966

De repetities voor de musical Jonas zijn inmiddels in volle gang. Ruim vijftig vrijwilliger hebben nog ruim een maand de tijd om zich te ontplooien tot ware musicalsterren. Zaterdag 12 april staan ze met zijn allen in de Reggehof op de planken om de show te stelen.

Het is allemaal begonnen met een script dat bij de Hofkerk lag te wachten op een goed plan voor de uitwerking ervan. De kerk had in de afgelopen jaren twee andere musicals geproduceerd, namelijk Saul (in 2003) en Ester (in 2007). De musical Jonas moest anders worden, waardoor het idee ontstond om het wat breder aan te pakken. Daarom legden ze het initiatief voor aan de Rooms-katholieke Heilige Geest parochie, de Baptistengemeente De Ark en iedereen uit Goor en omstreken die zich aangesproken voelde om aan het verhaal mee te doen.

De samenwerking

De vrijwilligers zijn verdeeld in een aantal groepen, een koor, een band, een dansgroep en de acteurs. Tot nu toe hebben alle groepen apart van elkaar gerepeteerd.

“De acteurs kregen daarbij te maken met een andere aanpak dan de andere groepen,” aldus theaterdocente Marijke Westerveen. “Ik woon in Amsterdam, maar ik wilde wel graag op regelmatige basis met de groep werken. In het begin kwam ik één keer per maand naar Goor voor een repetitie. Regieassistente Anneke Schutte repeteerde met ze in de weken dat ik er niet was. In januari en februari kwam ik om de week naar Goor. En vanaf nu gaan de groepen iedere week gezamenlijk repeteren en wordt er verder geschaafd aan de afwisseling van de diverse onderdelen tijdens de voorstelling.”

Het verhaal

In de voorstelling verschijnen drie verschillende Jonassen: één echte en twee alter-ego’s, Jona en Junus. “Ze verschijnen alle drie gezamenlijk op het toneel en wanneer Jonas een beslissing moet nemen, bemoeien de andere Jonassen zich ermee en proberen Jonas een bepaalde kant op te duwen,” legt Marijke uit.”Het is niet zozeer het goede of het kwade waar ze voor strijden, maar meer hun visie op de bereidheid van de mensen om hun leven te veranderen.”

Datum voorstelling

De voorstelling wordt opgevoerd tijdens de avond voor Palmpasen. Niet geheel zonder reden, want het Paasverhaal van Jezus heeft overeenkomsten met het verhaal van Jonas. Zowel Jezus als Jonas zijn heropgestaan. Jezus vanuit de dood en Jonas vanuit de vis. Daarom wordt het verhaal van Jonas veel in Paastijd voorgelezen en is het een goed verhaal om rond die tijd op te voeren.

De musical is zaterdag 12 april vanaf 20:00 uur te zien in de Reggehof. Kaarten zijn verkrijgbaar bij boekhandel Bruna en bij de drie betrokken kerken, en kosten €5,- voor volwassenen en €2,50 voor kinderen t/m 12 jaar.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in