Hof van Twente – De Partij van de Arbeid zegt geen voorstander te zijn van een maximale verhoging van de gemeentelijke belastingen.
Een en ander stond onlangs in de lokale media maar fractievoorzitter Fred Rijkens geeft aan dat de PvdA de gemeentelijke belasting wil verhogen tot maximaal het landelijke gemiddelde. Veel daar boven moeten we niet komen stelt Rijkens. Hij zegt het ook niet eens te zijn met de uitspraak van het CDA dat verhoging van de gemeentelijke belastingen betrekking heeft op de sterkste schouders. Er zijn ook mensen met geringe inkomens die hun hele leven hard hebben gewerkt voor hun eigen huis.Dat zijn niet rijke mensen stelt hij. Wij realiseren ons dat ook in onze gemeenten er mensen zijn die het weer iets moeilijker krijgen door zo’n belasting verhoging. Mijn partij vind echter dat we als gemeente niet meer anders kunnen. Alhoewel de afgelopen jaren in ons land de welvaart vooral voor bedrijven enorm is toegenomen en het Rijk ontzettend veel te besteden had moesten gemeenten voor de tweede keer bezuinigen. Vorig jaar hebben wij voorstellen gedaan om dat te voorkomen en daar stond toen de meerderheid achter.

De rek is er nu volkomen uit en dit kabinet laat ons op een schandalige wijze in de kou staan.
Dit kabinet heeft bijvoorbeeld besloten dat mensen die veel geld te besteden hebben nu ook gebruik mogen maken van de huishoudelijke hulp in het kader van de WMO. Of je nu het minimum hebt of je bent miljonair iedereen die zorg nodig heeft kan een beroep doen op een huishoudelijke hulp voor maximaal plm. 20 Euro per maand. Voorheen werd er naar je inkomen gekeken.
Dit kabinet speelt mooi weer en wij zouden nu moeten korten op de zorg voor mensen met kleine inkomens. Om dat te voorkomen kunnen we als gemeente eigenlijk nog maar een ding en dat is de gemeentelijke belastingen verhogen.

Foto: Arena lokaal.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here