PvdA en CDA steunen bouw Eschmolen

0
579

Hof van Twente – In de raadsvergadering van 4 november hebben het CDA en de PvdA in een gezamenlijke motie het college opgeroepen om steun te verlenen aan de (her)bouw van de Eschmolen in Delden. Dezesteun zou dan vooral moeten bestaan uit het verstrekken van een lening.
De twee partijen zijn van mening dat dit project een grote meerwaarde heeft voor de Hof van Twente. Door de bouw van de Eschmolen komt er een nieuw element in de toeristische en recreatieve aantrekkelijkheid binnen de Hof. In combinatie met bijvoorbeeld de Noordmolen en de Houtzaagmolen Twickel ontstaan nieuwe mogelijkheden voor uitstapjes en bezoeken aan onze gemeente.

Het project heeft inmiddels brede steun vanuit inwoners en ondernemers en financiële steun is onder andere toegezegd vanuit het Pact van Twickel. Daarmee wordt de verbintenis tussen Twickel en de Eschmolen, daterend uit 1732, weer nieuw leven wordt ingeblazen. De stichting Eschmolen heeft inmiddels al een aanvraag bij de gemeente ingediend, maar het CDA en de PvdA vinden het belangrijk om door middel van deze motie een positief signaal aan het college af te geven. De motie is unaniem door de gehele gemeenteraad aangenomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in