Radioportret

Elke vierde zondagochtend van 11 tot 12 uur.

Herhaling op maandagavond om 20 uur.

In Hofstreek Portret staat tijdens een één uur durend programma een bekende of minder bekende inwoner uit de Hof van Twente centraal. De gast is vooral aan het woord en vertelt zijn of haar levensverhaal, wat hem of haar bezighoudt en waarom dat zo is. De muzikale omlijsting bestaat uit de favoriete platen van de gast zelf. Kortom, het ideale luisterprogramma voor de zondagochtend! Op deze pagina vind je de laatste uitzendingen

Dubbelportret 26-09-2021 Edith Smit

Edith Smit regelt alles voor in en rondom je huis om het warm en gezellig te maken. Leuke kussens, warme plaids, mooie kaarsenstandaards, wand- en behaaglijke vloerkleden, gezellig servies, stoelen, banken & tafels, fashion, tassen… en nog veel meer. Edith begon 15 jaar geleden met het maken van streekpakketten. Later startte ze haar eigen winkel Landhuisliving die gevestigd is Op´n Stoom. Ook beheert ze de website van Landhuisliving. Ze is geboren in Gelderland maar heeft haar hart verpand aan de Hof van Twente.

Dubbelportret 27-06-2021 Edeltraut ten Voorde

Dubbelportret 27-06-2021 Paul Schabbink

Dubbel Portret 23-05-2021 Carl Wittrock

Dubbelportret 25-04-2021 Gerrit Verdriet

Dubbelportret 2021-03-28 Angelique Lamme

Dubbelportret 2021-02-28 Bernadette Brunnekreef

Dubbelportret 2021-01-24 – Ben van Bel

Dubbelportret 2020-12-27 joep Böllermann

Dubbelportret 2020-12-27 Karin Freriksen

Dubbelportret 2020-10-25 Jan Bruinink

Dubbelportret 2020-09-27 Hilco Wekking

2020-06-07 Ad van den Ende

Ad van den Ende is geen bekende naam in Goor. Maar weinigen kennen hem als persoon. Hij woont al twintig jaar in Goor en voor zijn vrijwilligers werk is hij welbekend van de kunstmarkt en jeugdcircus Caroly . Wie is deze man? Van beroep is hij mediator. Wat houdt dit in? Wilt u meer over hem weten.Het programma wordt gepresenteerd door Ciska Freriksen.

2020-05-03 Jordy Schegetman

Jordy Scheggetman is sinds kort de wijkagent van Markelo en Diepenheim. Velen zullen al met hem kennisgemaakt hebben, live, of via social media. Jordy deelt vaak en veel informatie, waardoor hij goede contacten heeft met de bevolking en goed in beeld is.
Jordy Scheggetman woont op de grens tussen Rijssen en Markelo. Hij is 40 jaar, en na een korte carrière in de detailhandel is hij op zijn dertigste alsnog in opleiding gegaan bij de politie. Drijfveer daarbij was de behoefte om in een baan midden in de maatschappij van betekenis te zijn, niet alleen om ‘boeven te vangen’, maar vooral ook om preventief te kunnen werken en in moeilijke situaties goede nazorg te kunnen bieden. Naast zijn werk fietst hij, kijkt hij graag naar voetbal en doet hij vrijwilligerswerk.
Presentator Jonneke Adolfsen

2020-03-15 Siebrand Schreurs

Siebrand Schreurs is 51 jaar en van beroep is hij jurist. De muziekvereniging de Harmonie is belangrijk in zijn leven. Hij is begonnen als jeugdlid en door studie een tijd lang geen lid geweest. Sinds 2010 is hij de voorzitter van de Harmonie. Momenteel is hij druk bezig met de uniformactie. Deze actie en nog vele andere onderwerpen zullen de revue passeren. Ook zal de muziek van zijn keuze ten gehore worden gebracht.

De presentatie: Henk Klooster.

2020-03-08 Benno de Graaf

Veel kinderen en hun ouders kennen Benno als directeur van basisschool Heeckeren in Goor. Sinds begin 2020 heeft Benno ervoor gekozen om naast dit mooie werk meer ruimte te creëren voor zijn dichterschap. De natuur is voor hem een spiegel, die leidt tot bespiegelingen in dichtvorm. Deze zomer komt zijn derde bundel uit (Mijmeringen 3).
Ruimte en rust zijn voor hem van levensbelang, wat ook een van de redenen is geweest om
na Haaksbergen, Aalten, Groenlo, Beltrum, Doetinchem en Hengelo te kiezen voor
Diepenheim als woonplaats, samen met zijn partner.

Presentatie: Jonneke Adolfsen.

2020-03-01 Paul Reef

Paul Reef uit Goor is een hele bekende naam in Goor. Maar weinigen kennen hem als persoon. Hij woont in Goor maar voor zijn bedrijf vertoeft hij veel in het buitenland. Met een aantal anderen doet hij als bestuurslid zijn best om een Goorse traditie in ere te houden. Ook voor het centrum van Goor zet hij zich in. Wie is deze man? Presentatie: Ciska Freriksen.

2020 – 02 – 15 Cees van Gurp

Geboren in Amsterdam koos hij 21 jaar geleden voor Twente. Samen met zijn vrouw Jeannemarie streek hij neer in Goor. Tijdens zijn werkzame leven als functionaris in het verzekeringswezen had hij vanuit Leersum een ruime regio, waarbinnen ook het mooie Twente viel. Cees was snel verkocht en de wens ontstond om hier ooit te gaan wonen
Hij heeft er nooit spijt van gekregen, integendeel. Een reorganisatie in 2014 resulteerde in het einde van zijn betaalde werkzaamheden. Dat bracht hem op het pad van Franje, waar hij in het bestuur zit. Inmiddels is Cees fulltime mantelzorger geworden voor zijn vrouw. Over Franje, over zijn passie voor muziek, over zijn levensloop en over zijn jongste kleine bijbaantje als koerier. Presentatie: Jonneke Adolfsen

2020 – 02 – 09 – Jan Keuper

Kaasboerderij Keuper is al 40 jaar in Hengevelde en wijde omgeving een begrip.
Maar wie is de man, die dit bedrijf begon en later met zijn vrouw Betsie verder uitbouwde.
Is dit bedrijf ook tevens zijn hobby, of heeft hij nog meer interesses.
Jan Keuper krijgt de gelegenheid, om uitgebreid over zijn leven te vertellen.
Presentatie: Henk Klooster.

2020 – 01 – 12 – Jan Bennink

Geboren in Den Haag is Jan Bennink (69) na zijn carrière als piloot bij KLM geland in het buitengebied van Markelo, in Stokkum. Hij is echter het vliegen trouw gebleven: jaarlijks maakt hij met zijn vrouw Floor een lange reis over de wereld. Reizen zit dus in zijn bloed. En ook als hij niet op reis is, verveelt hij zich niet: er is werk genoeg rond zijn huis, hij is een enthousiast en actief lid van een serviceclub, samen golfen ze graag (in binnen- en buitenland) en ze maken ook vaak tijd voor hun kinderen en kleinkinderen. Jan kan veel vertellen over zijn werkzame leven en over zijn bestaan als gepensioneerde. Hij komt dat dan ook doen voor Hofstreek FM, in het programma Portret.
Presentatie: Jonneke Adolfsen.

2020 – 01 – 05 – Theo Gelen

Theo Gelen is geboren en getogen in Goor en komt uit een muzikale familie, houdt van kamperen en accordeon spelen. Van beroep is hij woningstoffeerder, maar hij heeft nu een eigen bedrijf, uiteraard in woningstoffering, waar hij met veel plezier en animo werkt. Dus luister zondagochtend naar Hofstreek FM, waarin Theo meer zal vertellen over zijn leven tot nu toe. De muziek die u hoort is zijn eigen keuze.
Presentatie: Paula van der Helm