Welkom in de wereld van de blaasmuziek! Welkom bij ‘PASSIE BLAASMUZIEK’. Zondags tussen 12.00 en 13.00 uur het vaste wekelijkse muzikale afspraakje op “HOFSTREEK FM”. Luister ook!

In Nederland vormt blaasmuziek een belangrijk deel van het cultureel erfgoed. Het is als vorm van actieve muziekbeoefening sterk verankerd in onze samenleving. Naar schatting blazen in ons land zo’n 400.000 mensen, als amateur of professional, hun partijtje mee in een harmonieorkest, fanfare, brassband, blaaskapel, Big Band of andere bezetting. Elke stad of dorp heeft wel z’n eigen orkest. Ook internationaal worden we geroemd om onze unieke blaascultuur met als hoogtepunt het vierjaarlijkse muziekspektakel (WMC) in Kerkrade.
Desondanks is het aanbod in de programmering van de landelijke media erg mager. Het programma “Passie Blaasmuziek”wil het imago, de aantrekkingskracht alsmede de toegankelijkheid van blaasmuziek een nieuwe impuls geven. Het wil de juiste toon zetten met een mix voor ieder oor, met passie geblazen op het hoogste niveau, puttend uit grensoverschrijdend repertoire alle blaasmuziek stijlen omvattend. Het geeft de luisteraar een kijkje in die veelzijdige wereld, laat hem/haar verbaasd staan, boeit en maakt nieuwsgierig, inspireert wellicht. Hoe dan ook, het staat garant voor puur ‘bloasplezeer’.

Deel ook onze passie voor blaasmuziek en ontdek dat blaasmuziek veel meer is dan hoempa alleen!

Presentatie: Hennie Noordhuis
Voor reacties en/of berichtjes voor de agenda:
passieblaasmuziek[at]gmail[dot]com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here