Najaarsactie Groene Loper 2023

0
291

Tijdens de actie ‘Van Boven en Onder GOED’ staat zowel de klimplant boven de grond als de bloembol onder de grond centraal. Bewoners kunnen gratis, of tegen een kleine vergoeding, klimplanten en bodemverbeteraar aanvragen bij de Groene Loper Hof van Twente. De provincie Overijssel stelt €5.000 euro beschikbaar voor deze jaarlijkse vergroeningsactie.
“Dit jaar gaan we de hoogte in. We zien dat heel veel muren en schuttingen kaal zijn en niet worden benut voor vergroening. Zonde, want een groene gevel ziet er echt heel anders uit. En het zorgt ook nog eens voor verkoeling tijdens warme zomermaanden.”, zegt Hannelore Börger van het kernteam Groene Loper Overijssel. “Naast bovengrondse vergroening vragen we met deze actie ook aandacht voor een gezonde bodem. Zo zorg je niet alleen voor meer levende natuur boven de grond, maar ook daaronder.” Daarom krijgen bewoners mooie klimmers, bloembollen of andere planten mee én bodemverbeteraar. Zo wordt het echt ‘Van Boven en Onder GOED’

Samen met uw buren de gevels of schuttingen vergroenen? Dat kan! Een voorwaarde is wel dat de vergroening aan de voorkant van het huis komt, en daardoor ‘beleefbaar’ is vanaf de straat. Aanvragen kan al met twee buren, maar het is natuurlijk mooier om gelijk de hele straat erbij te betrekken. U kunt zich aanmelden via info@groeneloperhofvantwente.nl. U ontvangt dan meer informatie over de plantpakketten en kiest de optie die bij u past.

Groene Loper Overijssel
Groene Loper Overijssel stimuleert, verbindt en versterkt deze buurtinitiatieven om zoveel mogelijk mensen te betrekken bij natuur, landschap en biodiversiteit. Het idee hierachter is dat mensen die een actieve rol hebben bij het ‘groen’ in hun directe omgeving, zorgzamer omgaan met natuur en landschap. Groene Loper Overijssel is onderdeel van het programma Natuur voor Elkaar. Samenwerkende partners binnen Groene Loper Overijssel zijn provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, IVN Overijssel en twaalf gemeenten waaronder Hof van Twente.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in