Militaire oefeningen in oktober en november

0
634

Hof van Twente – Door de Koninklijke Landmacht zal worden geoefend in Overijssel en onder andere in de gemeente Hof van Twente. Het betreft hier oefeningen van diverse militaire opleidings- en trainingseenheden. De oefeningen vinden plaats van 26 tot en met 30 oktober en van 02 tot en met 06 november 2020.Het betreft oefeningen waarbij militairen te voet, onopvallend en gedurende de nacht zich verplaatsen over de openbare weg. Hierbij zullen zij een observatiepost innemen rondom het Twentekanaal en de Schipbeek. De militairen zijn deels vrijgesteld van de beperkende maatregelen. Dit is zodat zij noodzakelijke ondersteuning aan de samenleving te kunnen blijven uitvoeren. Ondanks de vrijstelling treedt de eenheid zoveel mogelijk op binnen de richtlijnen van de regering en het RIVM.

Tijdens deze oefeningen worden ook 11 voertuigen ingezet. De militairen zijn tijdens deze oefening bewapend, maar er wordt geen gebruik gemaakt van munitie of oefenmunitie. De oefeningen zullen zich globaal afspelen in een aantal gebieden in de provincies Gelderland en Overijssel.

Schaderegeling
Wanneer er ondanks alle voorzorgsmaatregelen schade door de oefening is ontstaan, kunt u dit melden. Vermeld zoveel mogelijk gegevens zoals: eenheid, kenteken voertuig, datum en tijd, plaats, soort schade etc. Schade kan gemeld worden bij:
Ministerie van Defensie, CDC/JDV/Sectie Claims, Postbus 90004, 3509 AA Utrecht

Telefoon 030 – 2180420, Jdvclaims@mindef.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in