Lammetjesdag St Schaapskudde hvT.

0
876

Markelo – Zondag 26 april 2015 organiseert de stichting Schaapskudde Hof van Twente in samenwerking met Staatsbosbeheer en IVN haar traditionele Lammetjesdag in het natuurgebied „De Borkeld” bij Markelo.In een gemoedelijke sfeer en onder het genot van een gratis kop koffie of thee en voor de kinderen uiteraard een lekker glas fris met wat lekkers, zal herder Jos u graag bij de schaapskooi ontvangen. Hij zal vertellen over de pasgeboren lammetjes, de verzorging, voeding en het belang van zijn kudde Drentse heideschapen voor genoemd natuurgebied. Voor de kinderen zijn er een aantal leuke activiteiten.

Nieuw onderdeel van de schaapskudde is de Wolwerkplaats Twente. Onder deze naam verwerken vrijwilligers de wol van onze Drentse heideschapen tot prachtige natuurlijke producten. Tijdens de Lammetjesdag zullen demonstraties gegeven worden van diverse bewerkingstechnieken zoals kaarden, spinnen en vilten. Een aantal producten zijn ook te koop.

Het nabij gelegen labyrint is ook te bezoeken!

De Lammetjesdag wordt gehouden van 11.00 uur tot 15.00 uur en is uiteraard gratis toegankelijk. De schaapskooi aan de Hochtweg is (rolstoelvriendelijk) te bereiken vanaf de parkeerplaats bij het Infocentrum van Staatsbosbeheer, Borkeldweg 17, 7475 RV Markelo.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in