Jhr. Jan van Coeverden gast van E8 Radio

1
952

Jan van Coeverden is vrijdag gast in de 60ste uitzending van E8 Radio op Hofstreek FM, de omroep voor de Hof van Twente. De oud-Gorenaar (64) en wijlen zijn makker Harry Kies zijn de grondleggers van het Leids Cabaretfestival. Talenten zetten daar de eerste schreden op het podium.
Het festival werd onder andere gewonnen door Hofgenoot André Manuel, Najib Amhali, Erik van Muiswinkel, Lebbis en Jansen, Sanne Wallis de Vries en Katinka Polderman.Jan, officieel jonkheer, is geboren en getogen in Goor. Zijn ouders runden Van Coeverden & Assink, met een winkel in huishoudelijke spullen aan de Grotestraat (de Sterbuurt) en een installatiebedrijf aan de Wijnkamp.
Al als puber was hij fan van cabaret, zoals van het vernieuwende Neerlands Hoop in Bange Dagen (Freek de Jonge en Bram Vermeulen). Na de middelbare school in Lochem studeerde Van Coeverden rechten in Leiden. Hij was tien jaar nauw betrokken bij het Leids cabaretgala.
Als afgestudeerd meester in de rechten spande de jurist zich in voor de digitalisering van de vaderlandse rechtbanken en het via internet toegankelijk maken van processtukken. Hij woont in Deventer.
E8 Radio verwijst naar de verkeersader die, voor de aanleg van de A1, door kernen van de Hof van Twente liep en naar de gelijknamige discotheek aan de Grotestraat 122-124 in Goor. Het live-programma vanuit de studio in Goor wordt bij toerbeurt gepresenteerd door de oud-discjockeys Bert van den Berg, Theo Hakkert, Jaap Heerze, Bert Janssen en Gerrit Schinkel. Sjaak Hulshof verzorgt de techniek, cultuurbewaker is Henk Eeftink. De uitzendingen zijn vrijdags van 17.00 tot 19.00 uur, de herhaling zondags op dezelfde tijd. Eerdere uitzendingen zijn te beluisteren op Hofstreek.nl.

1 REACTIE

  1. Goedenmiddag
    Kan ik de uitzending van E8 radio van Jan van Coeverden terug kijken?
    Ik heb al gekeken op uitzending gemist Hofstreek FM E8 maar helaas.

    met vriendelijke groeten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in