Inloopbijeenkomst deelgebied Sportrand – Op Stoom 2 oktober 

0
349

Op 2 oktober is er een inloopbijeenkomst van het project op Stoom in Goor, om de  plannen voor het deelgebied Sportrand toe te lichten. Omwonenden en  belangstellenden zijn van harte welkom. Het plan omvat de ontwikkeling van ca. 40 woningen, waaronder een locatie voor vijf woonwagenstandplaatsen. De bijeenkomst  biedt u de gelegenheid om meer te weten te komen over het project, vragen te stellen  en uw ideeën en suggesties te delen. 

Wat kunt u verwachten? 

Tijdens de inloopbijeenkomst kunt u de nieuwe schets van het plan uitgebreid bekijken. Wij  informeren u over de ontwerpen van de woningen en de woonwagenstandplaatsen, de  indeling van het terrein en andere aspecten. Daarnaast is er ruimte om in gesprek te gaan  met ons projectteam en andere aanwezigen, zodat u een goed beeld krijgt van het project en  uw stem kunt laten horen. 

Waar en wanneer? 

Locatie: het gemeentehuis (in de raadzaal) in Goor, De Hofte 7. 

Wanneer: maandag 2 oktober van 17:00 tot 19:00 uur.  

Het gaat om een vrije inloop, u hoeft zich dus niet vooraf aan te melden. Er is ruimte om de  schetsen te bekijken, vragen te stellen en met andere aanwezigen te praten. 

Behoefte aan woonwagenstandplaatsen 

Woonwagenbewoners hebben het recht uitvoering te geven aan hun cultuur. Het wonen in  een woonwagen is een essentieel onderdeel van die cultuur. Uit een inventarisatie blijkt dat  binnen Hof van Twente behoefte is aan een locatie voor woonwagens. Vandaar dat de  gemeente zich inzet om nieuwe woonwagenstandplaatsen te realiseren. 

Ontwikkeling van de Sportrand 

Het college heeft het deelgebied ‘Sportrand’ aangewezen als locatie waar de  woonwagenstandplaatsen komen. Dit bouwveld ten zuiden van VV Twenthe, loopt van de  Gruttostraat tot aan de Regge. De uitwerking van de gepresenteerde plannen volgen met  een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied later dit jaar. Wanneer het bestemmingsplan ter  inzage wordt gelegd kunnen ook formele zienswijzen worden ingediend. Naast vijf woonwagenstandplaatsen die georiënteerd zijn op de Gruttostraat, zijn er in dit deelgebied straks ook reguliere (huur)woningen te vinden. 

Gebiedsontwikkeling Op Stoom

Sinds de aankoop van het 18 hectare grote complex van de voormalige Twentsche  Stoomblekerij heeft de gemeente gewerkt aan de invulling hiervan. In februari 2022 is het  Masterplan Op Stoom vastgesteld, waarin staat beschreven op welke manier het gebied de  komende vijftien jaar ontwikkeld zal gaan worden. Het gaat om een herontwikkeling van de industriële kern, middenin een groen stadspark. Het park wordt straks omringd met nieuwe  woningbouw en de herontwikkelde ‘Fabriek’. 

Na de uitwerking van de deelgebieden Sportrand (34 woningen) en Parkrand – Zuid (80  woningen) is het deelgebied Sportrand de 3e uitwerking van het Masterplan Op Stoom. 

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Marco Bosma,  communicatieadviseur van gemeente Hof van Twente,  

0547 – 85 23 10. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in