Ineke Derks in Dubbelportret

0
398

Aanstaande zondag is Ineke Derks te gast in het dubbelportret. De reden dat Riet van de Burg en Ciska Freriksen haar hebben uitgenodigd is het 35 jarig bestaan van de Wereldwinkel in Goor. Ineke is bij de Goorse Wereldwinkel actief vanaf het 1e uur in 1988.  In deze Wereldwinkel is een afdeling food en non-food.

Ze gaat vertellen over World Fair Trade. De World Fair Trade Organisatie is de wereldwijde gemeenschap en verificateur van ondernemingen die eerlijke handel volledig toepassen. Het is een vereniging van kmo’s, boeren of retailers die de 10 principes van eerlijke handel ten volle toepassen. Waar gebeurt de handel en hoe komt met samen tot een eerlijke prijs.

In de Wereldwinkel gaan commercie en idealen hand in hand. De Wereldwinkel verkoopt authentieke producten en mooie cadeaus met een hedendaags tintje uit ontwikkelingslanden. De makers zijn bijvoorbeeld Mexicaanse koffieboeren, Balinese houtsnijders en Thaise keramisten.  Sommigen hebben een eigen bedrijfje, anderen werken in kleine fabrieken. Allemaal mensen die, zoals iedereen, recht hebben op een woning, voedsel, scholing, medische zorg.
In de gewone handel blijven zij vaak onzichtbaar en ongehoord. En verdienen ze met hun werk een ongeregeld inkomen waar ze met moeite van kunnen bestaan.

Je hoort het allemaal op zondag 24 september vanaf 11.00 uur naar Hofstreek Omroep.  Presentatie Riet van den Burg en Ciska Freriksen. De herhaling is op maandag  25 september  om 20.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in