Bij de laatste rechtszaak van 2020 van de rechtbank in Almelo is een half jaar voorwaardelijk geëist tegen de Deldense vrouw die bekend staat als ‘zuster Helena’. De 72-jarige zelfbenoemde non van de ‘Societas Sancta Maria Ad Jesum’ kloosterorde stond terecht vanwege het stalken van burgemeester Nauta en het sturen van smaadschriften over haar directe buren.De vrouw verscheen zelf niet bij haar rechtszaak, ze heeft na jaren haar belofte om naar Duitsland te emigreren waargemaakt. Ze kocht een villa in het dorpje Roßwein, niet ver van Dresden. Haar woning aan de Nieuwstraat komt op 1 februari volgend jaar in andere handen.

Het komt niet vaak voor dat een burgemeester aangifte doet tegen een inwoner, ook niet als het gaat om een ‘kwetsbaar’ iemand. Maar als burgemeester Nauta door ‘zuster Helena’ bedolven wordt onder telefoontjes en mails zit er niets anders op.

“Elke burgemeester heeft eelt op de ziel. Mensen op het gemeentehuis kunnen ook wat hebben, maar dit ging erg ver. Het kon bedreigend overkomen” verklaarde Nauta in september vorig jaar tegen RTV Oost.

bron: Rtv Oost

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here