Groen licht Zonnepark Waterlanden

0
617

Hof van Twente – Op 23 januari heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak gedaan inzake de realisatie van het zonnepark Waterlanden aan de rand van Goor. De Raad van State heeft geoordeeld dat de rechtbank Overijssel terecht het beroep van omwonenden ongegrond heeft verklaard en dat het realiseren van een zonnepark op deze plek niet in strijd is met een goede ruimtelijke ordening.

Op 25 april 2018 heeft de rechtbank Overijssel het beroep dat omwonenden hadden ingesteld tegen de verleende omgevingsvergunning ongegrond verklaard. Tegen deze uitspraak hadden de omwonenden hoger beroep ingesteld bij de Raad van State.De Raad van State heeft uitgesproken dat de rechtbank terecht het beroep ongegrond heeft verklaard. Dit houdt in dat de omgevingsvergunning onherroepelijk is en de weg nu vrij is om het zonnepark te gaan bouwen. Eerder heeft dit project al de benodigde SDE- subsidie ontvangen. Naar verwachting zal Solarfields dit jaar nog starten met de realisatie van het zonnepark.

Naast het zonnepark Waterlanden kregen de zonneparken aan de Entersestraat in Goor en de voormalige vuilstort ’t Rikkerink te Ambt Delden eerder al een SDE-subsidie toegekend. Al met al is de uitvoering van drie zonneparken in Hof van Twente dus een flinke stap dichterbij gekomen. “Een mooie opsteker voor alle inspanningen om Hof van Twente energieneutraal te maken in 2035,” aldus wethouder Wim Meulenkamp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in