Gemeente start algemene voorziening wasverzorging

0
767

Hof van Twente – Het college stelt de gemeenteraad voor om de wasverzorging voor Wmo-cliënten anders te gaan organiseren. Het voorstel is een algemene wasvoorziening op te zetten. Na goedkeuring door de gemeenteraad start deze in juli 2021.
Een wasvoorziening op een centrale locatie is een stuk goedkoper dan de verzorging van de was bij alle individuele cliënten thuis.
Een deel van de inwoners, dat nu van de gemeente hulp bij het huishouden heeft, ontvangt ook hulp bij het doen van de was. Nu wordt dit nog bij mensen thuis gedaan door de thuiszorgmedewerker. Dat gaat veranderen. De was wordt straks gewassen op een centrale locatie. Het wasgoed wordt bij mensen thuis opgehaald en weer schoon teruggebracht.

Deze wasvoorziening is vooral bedoeld voor inwoners die, vanwege een lichamelijke of psychische beperking, niet zelf de wasverzorging kunnen doen. Zij maken nu al vaak gebruik van de voorziening op grond van de Wmo. Voor deze inwoners is en blijft het noodzakelijk dat zij worden geholpen bij de wasverzorging. Maar ook voor alle andere inwoners is het mogelijk om gebruik van deze voorziening. Zij betalen een marktconform tarief voor de dienstverlening.

De gemeenteraad moet instemmen met het voorstel van het college van burgemeester en wethouders voor het starten van deze algemene voorziening. Pas daarna gaat de wasvoorziening van start. Ook moet de gemeenteraad een nieuwe Wmo-verordening vaststellen. Dit gebeurt naar verwachting in juni 2021.

Na het raadsbesluit in juni a.s. zullen cliënten, waarbij nu thuis de was wordt gedaan door de thuiszorg, een brief krijgen. Hierin wordt uitgelegd wat er precies gaat veranderen en wanneer de nieuwe werkwijze van start gaat.
Ook zal dan op de website van de gemeente meer informatie beschikbaar komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in