Gemeente verbeterd gezondheid inwoners

0
563

De gemeente Hof van Twente heeft in 2021 een Lokaal Preventieakkoord vastgesteld met als doel de gezondheid van inwoners van Hof van Twente te verbeteren en te beschermen. Inmiddels heeft het collegevan burgemeester en wethouders ingestemd met een uitvoeringsplan dat zich richt op een gezonde leefstijl, een gezondheid leefomgeving, het terugdringen van alcoholgebruik en drugs en het goed omgaan met sociale media. De uitvoering wordt per kern aangepakt en elke kern krijgt een Gezond Platform dat van start gaat in 2022 of 2023.

Coördinator Henk Aberl van het Lokaal Preventieakkoord coördineert de uitvoeringsplannen en platformen. De buurtsportcoaches ondersteunen in de uitvoering. Bij de uitvoering van het Lokaal Preventieakkoord is door de gemeente de verbinding gezocht met de JOGG-aanpak, de Gezonde School-aanpak, het Preventie- en handhavingsplan alcohol- en middelengebruik, gemeentelijk beleidsplan ‘De Gezonde Verbinding’ en het Hof Beweegakkoord.

Inwoners die denken een bijdrage te kunnen leveren aan de aanpak van het bevorderen en het beschermen van de gezondheid kunnen contact opnemen met Henk Abels, coördinator Lokaal Preventieakkoord van Salut Welzijn (06-59820760, henk@salut-welzijn.nl) of Michelle van Vlierberghe, beleidsadviseur publieke gezondheid van Gemeente Hof van Twente (06-34337816, m.vanvlierberghe@hofvantwente.nl).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in