Filmhuis Alleman

0
371

De zomer zit er op en dus opent Filmhuis Alleman weer haar deuren. Vanaf 3 oktober is er weer wekelijks op dinsdag een film te zien in de Reggehof. 

De seizoensopening staat in het teken van de “Week van de Ontmoeting”. Naast de voorpremière van de nu al geprezen Nederlandse film Rocco & Sjuul kan er ook een maaltijd worden genuttigd, voorafgaand aan de film. En dat voor een zacht prijsje; het eerste kaartje kost € 7,50, een introducee betaald slechts € 5,00 (inclusief film). 

Op 10 oktober is de komische dramafilm “Une Belle Course” te zien in het filmhuis. Op weg naar haar nieuwe woning in een verzorgingstehuis laat de 92-jarige Madeleine zich nog een keer langs alle memorabele plekken in Parijs rijden. 

Op 17 oktober staat de film “La Ragazza Futura” op het programma. Daarin trotseert, voor het eerst in de Italiaanse geschiedenis, een verkrachte jonge vrouw de sociale verwachtingen en gaat de strijd aan voor zelfbeschikking. 

Op 24 oktober is de nieuwe Engelse bioscoophit “Allelujah” te zien in het filmhuis. Een warm, ontroerend en komisch drama over ouder worden, maar niet bij de pakken neerzitten. 

Op 31 oktober wordt de film “The Eternal Daughter” vertoond. Een mysterieus drama met een imponerende dubbelrol van Tilda Swinton, die zowel een filmmaker als haar moeder speelt. 

In november draaien in Alleman de films A Hundred Flowers, Fædre & Mødre, Le Mépris en Asteroid City. 

Kijk voor meer informatie op www.filmhuisalleman.nl. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in