In de publiekshal van het gemeentehuis Hof van Twente is de tentoonstelling ‘Wij…. doorbreken de cirkel van geweld’ te zien. Deze expositie maakt huiselijk geweld en kindermishandeling bespreekbaar op een eenvoudige, laagdrempelige manier.De expositie wil een bijdrage leveren aan het uit de taboesfeer halen van huiselijk geweld. De expositie is een onderdeel van het programma ‘Geweld hoort nergens thuis’. Burgemeester Ellen Nauta zegt: “Huiselijk geweld is iets waar je liever niet mee naar buiten treedt, het gebeurt achter de voordeur en er is (als je het gesprek al begint) altijd twijfel of je vermoedens wel kloppen. Toch is het vaak een kort gesprek, een opmerking, een gebaar of de simpele vraag: ‘Gaat het goed met je? of ‘Wat kan ik voor je doen?’, die impact heeft en er mede voor kan zorgen dat de vicieuze cirkel van geweld wordt doorbroken.”
Jaarlijks wordt een grote groep volwassenen en kinderen slachtoffer van fysiek en/of seksueel geweld. Dit treft ongeveer 5,5% van de Nederlandse bevolking van 18 jaar en ouder. Ook in Hof van Twente komt dit regelmatig voor. Wethouder Pieter van Zwanenburg vertelt: “Het gaat daarbij vaak om geweld dat werd gepleegd door iemand uit de (brede) huiselijke kring, zoals een (ex-)partner of huisvrienden. Het gebeurt vaak niet in de openbaarheid. Dat maakt het extra moeilijk.”

De expositie in het gemeentehuis is te bezoeken van 28 januari tot 16 februari 2022, tijdens de reguliere openingstijden van het gemeentehuis. Vanzelfsprekend respecteren we bij deze expositie de geldende COVID-maatregelen die door het RIVM zijn opgesteld voor publieke ontmoetingen tussen mensen. Wij verzoeken u bij een bezoek aan de expositie deze regels in acht te nemen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here