Documentaire Oorlog in Overijssel op Hofstreek TV

0
914

De documentaire Oorlog in Overijssel is op Bevrijdingsdag, dinsdag 5 mei, te zien bij Hofstreek Tv. De documentaire wordt uitgezonden om 18.00 uur, waarna de film dezelfde avond nog diverse malen herhaald wordt. De documentaire is de afgelopen maanden vertoond in tal van bioscopen en dorpshuizen in Overijssel. Bij die voorstellingen was er veel belangstelling voor de unieke beelden van het dagelijks leven in Overijssel tijdens de bezetting. In de film zitten zeldzame fragmenten uit de archieven van het Polygoon-journaal, Nederlands Filmmuseum, Rijksvoorlichtingsdienst en van het Duitse en Canadese leger. Ook zijn beelden van filmamateurs gebruikt.

De documentaire wordt speciaal voor de tv-uitzending ingeleid door de Overijsselse commissaris van de Koning Ank Bijleveld. “Het is ontzettend belangrijk om juist in deze tijd goed na te denken over het feit dat er mensen zijn overleden voor onze vrijheid. De democratie zoals wij die nu kennen is dan ook niet vanzelfsprekend.” Volgens Bijleveld moet de geschiedenis doorgegeven worden. “Er zijn steeds minder mensen die de oorlog zelf hebben meegemaakt en wat we dan ook moeten doen is de verhalen vertellen. Laten zien wat er is gebeurd. Dat doen we met deze film.”

Het is uiteraard belangrijk dat de verhalen over de Tweede Wereldoorlog verteld blijven worden. Daarom hebben we ons ingespannen om deze documentaire op 5 mei uit te zenden op Hofstreek TV.

Hofstreek TV is te zien via Ziggo kan. 47, Caiway kan. 47, Analoog kan. 7 en Online via www.hofstreek.nl/live-tv

Oorlog in Overijssel

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in