Boomdeeldagen voor inwoners buitengebied

0
562

Er komen Boomdeeldagen aan! En dat betekent dat ook inwoners in het buitengebied van de gemeente Hof van Twente bomen en plantmateriaal kunnen aanvragen voor slechts een deel van de kostprijs.
Provincie Overijssel, Landschap Overijssel en gemeente Hof van Twente delen komende winter bomen en bosplantsoenplanten aan inwoners uit tegen een vergoeding van 25% van de totale kosten. De rest wordt door de provincie en gemeente betaald.De actie geldt voor iedereen die in het buitengebied van de gemeente woont, met een plek voor bomen en/of bosplantsoenplanten in een klein landschapselement of op het erf dat de lokale biodiversiteit en landschapsstructuur kan versterken.
Vanaf 15 juni tot 30 juli is het mogelijk om als inwoner van één van de deelnemende gemeenten online plantmateriaal aan te vragen. Het gaat om meerdere inheemse bomen of bosplantsoen waarbij de eigenaar voor maximaal 1.000 euro aan plantmateriaal mag bestellen en 75% van dat bedrag door de provincie en gemeente wordt betaald. De eigen bijdrage bedraagt dus maximaal 250 euro.
Het plantmateriaal kan door inwoners zelf komende winter tijdens een Boomdeeldag worden
opgehaald. In de gemeente Hof van Twente wordt de Boomdeeldag op 14 januari 2023 gehouden.
De actie geldt voor iedereen die woont in het buitengebied van de gemeenten Almelo, Borne, Wierden, Zwartewaterland, Steenwijkerland, Rijssen-Holten, Hof van Twente, Hardenberg, Hellendoorn, Enschede, Olst-Wijhe, Raalte, Deventer en de gemeenten in Noord Oost Twente (Dinkelland, Tubbergen, Oldenzaal en Losser).
Meer informatie over deze actie en de mogelijkheid om bomen en/of bosplantsoen aan te vragen vind je op Iedereen een boom.

Contactpersoon: Geert Schoemakers
Tel. 06 – 57 99 92 58 | Mail: geert.schoemakers@landschapoverijssel.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in