Bonkere dagen offensief

0
669

Twente – In de wintermaanden slaan criminelen veelvuldig hun slag, vaak met een piek voor de feestdagen. Tijdens het Donkere Dagen Offensief zet de politie in deze periode, oktober tot maart, extra maatregelen in tegen woning- en auto-inbraken, overvallen en straatroven door onder andere controles uit te voeren.Het doel is het filteren van personen met mogelijke verkeerde bedoelingen en tevens het veiligheidsgevoel bij de burgers verhogen. Op vier locaties in Markelo, Goor, Zenderen en Hengelo werden zondag 13 december verkeerscontroles uitgevoerd, waarbij 800 bestuurders werden gecontroleerd.

Drie bestuurders bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken en hebben een proces-verbaal gekregen. Twee bestuurders reden zonder in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en met een ongeldig verklaard rijbewijs en een persoon werd aangehouden omdat hij nog een hechtenis heeft openstaan. In een voertuig werden 20 vlinderbommen aangetroffen en in beslag genomen.

Ziet u iemand in de straat die er niet thuishoort en bijvoorbeeld bij huizen naar binnen kijkt of op de uitkijk lijkt te staan? Spreek diegene eens aan met een simpel “hallo” of bel 1-1-2. Criminelen houden niet van een sociale buurt!

Burgernet
Werk samen met gemeente en politie aan veiligheid in uw buurt. Hoe meer mensen aan Burgernet deelnemen, hoe groter de kans dat snel een verdacht, of vermist persoon wordt opgespoord. Help ook mee en meld u aan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in