BigBand Festival 2015: Veel muziek en vermaak!

0
1023

De laatste voorbereidingen voor het BigBand Festival zijn in volle gang. Het centrum van Goor is al stijlvol aangekleed met banieren en de bigbands zijn bekend. Het muziekfestival gaat Tweede Paasdagom 12.00 uur van start met als thema: “Blues en Swing”. Alles staat deze dag in het teken van de Amerikaanse jaren ’40-’50. Dit komt tot uiting in de arrangementen van zes spetterende bigbands, de diverse muziekstijlen van de live bands en in de acts in het centrum van Goor. Zo zullen o.a. studenten van het ROC Twente o.l.v. docent Femke Bleeker deze dag opluisteren met verrassende Amerikaanse optredens.

“We kunnen rustig stellen dat we erin geslaagd zijn er dit jaar weer iets heel bijzonders van te maken”, aldus Pascal ten Berge, voorzitter van Stichting BigBand Festival Goor. “Het is meer dan ooit een dag voor de muziekliefhebber, want die komt oren en ogen tekort, maar het is vooral ook een feest voor het hele gezin. Er zijn grappige en verrassende acts in het centrum en een prachtig plein voor de jeugd “Blue Note Square” waar van alles te beleven is.”

Als extra bonus voor de bezoekers van het festival is er ook dit jaar weer een expositie van het Goors Kunst Palet. Een groep kunstenaars heeft wederom een prachtig pand ter beschikking voor de tentoonstelling van een groot aantal werken. Verder zal tijdens het BigBand Festival ook de nieuwe splinternieuwe OAD bus van ’s werelds grootste professionele pop- en jazzorkest het Metropole Orkest te bewonderen zijn.

“Het wordt weer een heel mooi feestje”, concludeert ten Berge, “maar voor het zover is moeten we eerst met onze eigen bigband van Apollo aan de bak. We spelen namelijk met Thé Apollo BigBand tijdens het paasweekend op zaterdag en zondag bij de bevrijdingsfeesten in Delden om vervolgens op Tweede Paasdag op ons eigen festival een uur lang te knallen. Geweldig”!

Het BigBand Festival begint Tweede Paasdag om 12.00 uur en de entree is gratis.

Voor meer info: www.bigbandfestivalgoor.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in