Beweegprojecten winnen € 20.000 subsidie

0
686

Hof van Twente – Twee projecten hebben de Challenge ‘Bewegen in de Openbare Ruimte’ gewonnen van provincie Overijssel: Sporten en bewegen in de buitenlucht in Diepenheim en Bentelo Beweegt. Beide projecten zijn beloond met een subsidie van € 20.000.Diepenheim: Sporten en bewegen in de buitenlucht Voetbalvereniging Diepenheim wilde een voormalig voetbalveld bij sportpark De Koppel opnieuw inrichten. Door de aanleg van een kunstgrasveld vorig jaar was er een voetbalveld vrij voor een andere invulling. Bewoners en professionals in Diepenheim hebben de handen ineen geslagen om deze ruimte te benutten voor groen en beweging. Die inrichting bestaat onder andere uit fitnesstoestellen, een beachveld en paden voor een ommetje en fietscross. Sportpark de Koppel wordt hierdoor letterlijk opengesteld en verbonden met de directe omgeving. Volgens het juryrapport zit de kracht van dit project in de samenwerking tussen inwoners, verenigingen, onderwijs en zorg- en welzijnsinstellingen en de verbinding tussen de verschillende beweegactiviteiten en de buitenruimte.

Bentelo beweegt Bentelo Beweegt is een initiatief waarin diverse verenigingen en inwoners van Bentelo een beweegroute in het dorp realiseren voor jong en oud. De beweegroute is onder andere te gebruiken door de ouderengym, voor trainingen van sportverenigingen en voor clinics van de lokale bootcampgroep.
Ontmoeting De gemeente ondersteunt beide beweeg-initiatieven van harte. De realisatie en het gebruik ervan samen met zelfwerkzaamheid, ontmoeting en gemeenschapszin. De provincie heeft dat nu gewaardeerd met twee subsidies van € 20.000. Een mooie prestatie van de initiatiefnemers!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in