Beleidsbemiddeling bij keuze woonwagenlocatie

0
694

Hof van Twente – Om te komen tot een locatiekeuze voor woonwagenstandplaatsen, stelt het college aan de gemeenteraad voor om de lijn van beleidsbemiddeling voort te zetten. Uit de eerste verkennende gesprekken, blijkt dat er voldoende basis is om samen te komen tot een definitieve locatiekeuze, zowel bij de woonwagenbewoners als bij de omwonenden van de vijf beoogde locaties.Doorgaan met beleidsbemiddeling heeft gevolgen voor het proces: als de gemeenteraad instemt met het voorstel, dan wordt een besluit over een locatie genomen als de gesprekken zijn afgerond. Dat is naar verwachting eind 2021. De gemeenteraad vergadert op 29 juni over dit voorstel.

Gemeente Hof van Twente wil dat zowel omwonenden als woonwagenbewoners prettig kunnen wonen. Met dat doel heeft een externe bemiddelaar tussen 24 mei en 8 juni 2021 verkennende gesprekken gevoerd met omwonenden en woonwagenbewoners. De gesprekken gaven inzicht in de zorgen, behoeftes, standpunten en belangen van de betrokken partijen. Uit de gesprekken werd ook duidelijk dat bij de partijen een basis is om er samen op een goede manier uit te komen. Daarom stelt het college voor om de lijn van beleidsbemiddeling voort te zetten.

Dit onderwerp wordt behandeld in de raadsvergadering van 29 juni – 19.30 uur. Door Corona vindt de raadsvergadering digitaal plaats. U kunt de vergadering volgen via www.hofstreek.nl klik op live TV

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in