AED hangt ook op het Doesgoor

0
673

Goor – De vreselijke gebeurtenis rond de Deense voetballer Christian Eriksen drukt ons allemaal nog eens met de neus op de feiten. En wel dat ook jonge, gezonde en goed getrainde sporters een hartstilstand kunnen krijgen.
Gelukkig was daar snel getraind personeel en een levensreddende AED ter plekke.

Ook op het Doesgoor is een AED aanwezig. Die hangt bij de ingang, net boven het kassaluikje. Tientallen mensen lopen er wekelijks onderdoor, maar het zou zo maar kunnen zijn dat dan de AED niet opvalt.
Tevens is er op het Doesgoor een aantal mensen van Hector en de Wijkvoorziening die enkele jaren geleden een cursus reanimatie inclusief AED bediening hebben gevolgd. Maar van dergelijke mensen kun je er nooit genoeg hebben.
Daarom is er de mogelijkheid een instructieavond bij te wonen om te leren reanimeren en een AED te kunnen bedienen. Deze avond zal verzorgd worden door de Goorse afdeling van de EHBO. Zij zijn tegenwoordig ook medebewoner van Sportpark het Doesgoor.
In ieder geval zullen alle trainers, leiders en het kantinepersoneel worden uitgenodigd een dergelijke bijeenkomst bij te wonen.

Nadere inlichtingen hierover kunnen worden verkregen bij het bestuur van Hector.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in