25 jaar Radiokerklokaal

0
776

Hof van Twente – Radiokerklokaal bestaat 25 jaar. Dit programma van Hofstreek FM is een kerkelijk, oecumenisch, informatief programma én maatschappelijk betrokken in de samenleving. In een speciale uitzending is aandacht besteed aan het jubileum door gasten uit te nodigen in de studio en ze te vragen naar hun ervaring van de afgelopen jaren. De jubileumuitzending van 17 september is terug te luisteren via de website: hofstreek.nl/kerk lokaal25 jaar geleden werd in de kerk een oproep gedaan om een radioprogramma van de grond te krijgen. Azem Hendriks en Co Jansen hebben zich hier toen voor ingezet en de naam bedacht. De vrijwillige medewerkers zijn Ria de Jong, Ine Hoek, Rita Wibbelink en Hetty Bieleman. Rita Wibbelink verzorgt al vanaf de oprichting de presentatie. Geert Wolff, Jan Pluimers en Sjaak Hulshof zorgen voor de techniek.

Elke uitzending heeft een vaste indeling met een ‘bezinningswoord’, een interview, het ‘accent van de week’ en kerkelijke activiteiten in de regio. De teksten worden afgewisseld met muziek. Iedere maand zorgt ds. Willem v.d. Waal voor een poëzie-moment, zo ook Marieke Zijlstra en Dini Izaks die meestal voorlezen uit eigen werk.

Het programma is elke donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur te beluisteren op 107,6 & 101.0 MHz, kabel 104.10 MHz. De herhaling is iedere zondagmorgen van 8.00 tot 9.00 uur.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in