Goor – De zwerftocht van woonwagenbewoonster Martha Wolters en haar gezin gaat verder. Vanavond om 20.00 uur moeten ze hun plek aan de Gruttostraat in Goor verlaten hebben. Burgemeester Ellen Nauta heeft hen dat laten weten. Wolters zal daaraan gehoord geven, maar breidt haar protest uit. Sinds zondag trekt kampster Wolters met haar man Kobus en haar zoon Jan in een caravan door Goor. Met spandoeken maken ze duidelijk dat ze twee standplaatsen voor woonwagens eisen, zoals dat volgens hen door de gemeente is toegezegd.
Wolters woont al jaren noodgedwongen in een huis, maar voelt zich er doodongelukkig. De gemeente zegt dat ze geduld moet hebben. Pas over twee of drie jaar is duidelijk of en waar er plek voor hen in Hof van Twente is. Wolters wil daar niet op wachten.

Na een gesprek vanochtend met de burgemeester zei ze dat ze van plan is na het zomerreces aar Den Haag te gaan om bij de Tweede Kamer haar zaak te bepleiten. Via Facebook heeft ze andere woonwagenbewoners opgeroepen om zich aan te sluiten. Ze zal er niet met de caravan naartoe gaan.

Burgemeester Nauta maakt zich zorgen over de gezondheid van Wolters en wil graag dat zij terug gaat naar haar woning. Wolters heeft gezegd dat ze daartoe bereid is als ze zwart op wit de toezegging krijgt dat het gezin binnen een jaar twee standplaatsen krijgt.

Het is nog onbekend waar in Goor Wolters met haar gezin vanavond neerstrijkt.

Fto: Jan van Engelen Bron: Tc Tubantia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here