Voorkom inbraak

0
642

Helaas komt woninginbraak voor. Zelf kunt u er met verschillende maatregelen voor zorgen dat inbreken in uw woning niet makkelijk is. De meeste inbrekers gaan voor een snelle buit. Hoe langer ze bezig zijn om uw woning binnen te komen, hoe groter de kans dat ze het opgeven.De methoden die inbrekers hanteren om binnen te komen verschillen nogal. Het varieert van het ingooien van een raam met een steen tot het opentrappen van de voordeur (vooral bij flatwoningen), gaatjes boren, cilinderslot afbreken, insluipen, met een koevoet of schroevendraaier een deur of raam forceren, ‘flipperen’ (met een stuk plastic de dagschoot wegduwen) of ‘hengelen’ (de deur openen door te hengelen met een kleerhanger o.i.d. via de brievenbus).

Als er bij u is ingebroken doe dan altijd aangifte. De politie kan de daders en uw gestolen spullen alleen opsporen als u aangifte doet. Maak een afspraak via telefoonnummer 0900 – 8844 voor het doen van aangifte. U kunt tevens ondersteuning vragen van bureau Slachtofferhulp.

Bel altijd 112 als u in de buurt iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Geef dit door aan de politie. Blijf rustig. Neem geen risico’s! Meld uw naam, uw woonplaats, het adres en wat er precies aan de hand is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in