Voorjaarsfeest Markvelde

0
761

Als eerste van de traditionele “kermisfeesten” staat in het weekend van 8 t/m 10 mei het Voorjaarsfeest in Markvelde weer op de agenda. Dit jaar zijn er weer enkele nieuwe elementen aan het programma toegevoegd, zoals bijvoorbeeld op elke avond live-muziek van een band.Op vrijdagavond is er de M-factor, een verrassende show voor en door mensen uit Markvelde. Tevens speelt op vrijdagavond de rockband SlowDown uit Haaksbergen.

Traditioneel op zaterdagmiddag zijn de kinderspelen, het ballonnen oplaten en het vogelschieten. De muziek wordt verzorgd door Markveldse dames en heren met de harmonica. Zaterdagavond wordt de muziek verzorgd door de Achterhoekse band JackFire Live.

Nieuw op zondagmiddag is de “Aalnkettelrace”. Open tractoren met een aangekoppelde aalnkettel gevuld met schoon water gaan de baan op om te racen. De snelste wint, maar onderweg moet water gespoten worden om de andere coureurs zo nat mogelijk te maken. De race begint om 13:00 uur. In de tent is tevens een groot optreden van kindercircus Caroly. Verder is het feestterrein aan de Steenmorsweg vanaf 13.00 uur het toneel van de jaarlijks terugkerende zeskamp. Vanaf 17.00 uur is er dan het afsluitende feest met de Bentelose band Cooling Crystals en de Eighty Eight drive-in-show.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in