‘Verkeerd gedraaide Franse vlaggen’ op Deldense Annabrug worden snel verwijderd

0
492

Sinds enkele maanden staan er op verschillende bruggen in de Hof van Twente omgekeerde Nederlandse vlaggen geschilderd met bijbehorende teksten zoals: NL=kapot. In de raad van dinsdag 26 september zijn hier vragen over gesteld. De vlaggen worden zo snel mogelijk verwijderd.

André de Visser: “In 2021, 2022 en 2023 hebben een aantal boerenprotesten in Nederland plaatsgevonden. Daarvan zijn zelfs vandaag de dag nog de uitingen te zien. Omgekeerde vlaggen wapperen nog steeds langs wegen en snelwegen. Sommigen zijn weer omgedraaid maar anderen blijven volharden met een soort verkeerd gedraaide Franse vlag.”

Visser vindt de uitingen persoonlijk een ‘affront’, maar laat tegelijkertijd weten de boeren het recht hebben zich te uiten en dat zijn partij dit recht indien nodig met hand en tand zal verdedigen indien dit verboden dreigt te worden. “Het wordt echter een ander verhaal voor ons als publiekelijke plaatsen als gebouwen of lantaarnpalen gebruikt worden. Dat brengt ons bij de situatie in de Hof waar bruggen, zoals de Annabrug bij Delden, zijn bekladderd met deze verkeerd gedraaide Franse vlaggen en teksten.”

Visser weet dat dit geen gemeentegrond is, maar vraagt het college actie te ondernemen. Burgemeester Nauta laat weten al sinds de zomer hierover met Rijkswaterstaat in gesprek te zijn. Maar de oplossing blijkt nog niet zo eenvoudig omdat er bij het weghalen van de vlaggen verschillende veiligheidsmaatregelen gnomen moeten worden. Ook blijkt er sprake van miscommunicatie te zijn geweest. Rijkswaterstaat was namelijk in de veronderstelling dat de kwast al over de verschillende bruggen heen gehaald was. Nauta: “Wij krijgen zo snel mogelijk de uitvoeringsdatum.”

Bron: Nieuws uit Delden

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in