Veiligheid in Markelo voorop

0
874

Markelo – Waarom staan er plots haaientanden op de kruising van het Burgemeester de Beaufortplein tussen ’t Wapen van Markelo en de supermarkt Plus? Voor de veiligheid van ‘de zwakkere verkeersdeelnemers’.
Hetziet er gek uit, die haaientanden. Want op dit gedeelte van de weg geldt eenrichtingsverkeer. Het verkeer mag hier helemaal niet de Grotestraat oprijden. Zijn die haaientanden dan wel nodig? Dat vraagt althans een attente lezer van deze krant zich af, die een fotootje van de haaientanden maakte en deze opstuurde.
Opzet
Volgens een woordvoerder van de gemeente Hof van Twente zijn de haaientanden echt met opzet op deze plek op straat aangebracht. “Het gaat hier om een tijdelijke maatregel. De haaientanden zijn aangebracht op verzoek van inwoners van Markelo die de verkeerssituatie hier onduidelijk vonden. Want alhoewel hier eenrichtingsverkeer geldt, zijn fietsers en bromfietsers hiervan uitgezonderd. Voor hen is het soms niet duidelijk genoeg dat ze een voorrangsweg oprijden.”

Het aanbrengen van de haaientanden is een gevolg van een motie die de PvdA onlangs tijdens een raadsvergadering indiende over de verkeerssituatie in Markelo. In de motie werd gevraagd om maatregelen op het gebied van verkeer in het centrum, met het accent op de zwakkere verkeersdeelnemers, zoals fietsers.

Bron: TC Tubantia

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in