Hengevelde – Aan de Goorsestraat bij bakkerij Nollen is in de vroege ochtend een brand ontstaan in de bakkerij en chocolaterie; met grote gevolgen. De vlammen sloegen uit het dak, de Goorsestraat de de Nieuwstraat waren afgezet en de brandweer is met meerdere eenheden massaal uitgerukt met onder andere tankwagens met water. Tevens ligt er een dikke waterslang vanaf de Bolscherbeek naar de brandhaard. Het personeel was al onderweg maar het pand was onbegaanbaar. De vonkenregen en de rook verspreide zich in de omgeving en de Goorsestraat en Nieuwstraat was bedekt met as delen. De brandweer heeft beelden gemaakt vanuit de lucht met een drone. Het pand kan als verloren worden beschouwd.
Over de oorzaak van de brand kon de aanwezige politie nog geen enkele mededeling doen. In 2021 was het 100 jaar geleden dat is Nollen begonnen in dit pand. De bakkerij, winkel annex woonhuis van vroeger heeft veel schade opgelopenUpdates:

* Vincent Nollen heeft de brand zelf ontdekt in de vroege ochtend op het moment dat hij brood naar de winkel bracht. Er was op dat moment niemand aanwezig verder, er waren geen activiteiten. Of de winkel gered kan worden is nog niet bekend, ‘alles is zwart’ aldus een medewerker.
*De winkel is behouden gebleven meldt de brandweer, het nablussen zal nog een tijd voortduren.
* Het brood en banket is naar Goor gebracht aan de Grotestraat 97. Ook een groot gedeelte van het Hengeveldse personeel zal daar aanwezig zijn. Zij proberen om alles zo goed mogelijk af te handelen.

Bron: Wegdamnieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here