Uilenwerkgroep Hof van Twente zoekt nieuwe leden.

0
752

De Uilenwerkgroep Hof van Twente zoekt enkele enthousiaste en actieve nieuwe leden, die zich samen met ons willen inzetten voor het behoud van de kerkuil, steenuil en bosuil in de gemeente Hof van Twente.

DeUilenwerkgroep Hof van Twente is al meerdere jaren actief in de gemeente Hof van Twente en zet zich in voor het behoud en de verbetering van de uilenpopulatie in deze gemeente. Niet zonder succes overigens. Zo werden er in 2014 circa 200 jonge kerk- en steenuilen geboren en geringd. Dit niet alleen tot vreugde van de werkgroep overigens. Ook de agrariƫrs waar uilskuikens werden geboren waren enthousiast over de aanwezigheid van een steen- kerkuil- of bosuil op hun erf en met name over de extra handjes om de heersende muizenplaag binnen de perken te houden.
De werkgroep bestaat uit een aantal enthousiaste en actieve vrijwilligers, die momenteel druk doende zijn met het controleren van een groot aantal uitgezette nestkasten in de gemeente. Met name de maanden april tot en met juni broeden de diverse uilensoorten en wordt een beroep gedaan op de vrijwilligers om de uitgezette nestkasten te controleren en de pasgeboren uilskuikens te ringen. De komende jaren wil de werkgroep blijvend investeren in het behoud van de diverse uilensoorten op de erven van onze boerderijen. Daarnaast wil de werkgroep doorgroeien naar een volwaardige Stichting Hofvogels. Dit kunnen we echter niet alleen en daarom zoeken we enkele nieuwe enthousiaste en actieve mensen om ons daarbij te helpen. De extra handen zijn vooral nodig in de gebieden Wiene/ Zeldam en Delden. Ben je geĆÆnteresseerd, ben je natuurliefhebber en wil je in het voorjaar wat tijd vrij maken om circa 15 tot 20 nestkasten te controleren dan ben je onze man of vrouw. Voor nadere informatie bel met telefoonnummer 06- 30240486.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in