Ambt-Delden – November staat altijd al bekend als de slachtmaand. Daarom wordt bij Museumboerderij Wendezoele op traditionele wijze een varken op een ladder gebracht en daarna verwerkt zoals dat oudsher werd gedaan op de boerderij.Het slachten van het vetgemeste varken was een familie gebeuren en was een onderdeel van het boerenleven. Om de lange wintermaanden te overleven moest er goed eten op tafel komen. Nadat het varken op de ladder was gehangen, kwamen noabers het vet prijzen onder het genot van een borrel, de zogenaamde slachtvisite.
U kunt op zaterdag 5 november deze oude traditie meebeleven en de streekeigen producten proeven. Er wordt door de slagers Karel en Frank Groothuis ter plekke verse worst en hoofdkaas gemaakt en er kan bloedworst, leverworst, balkenbrij en kaantjes geproefd en gekocht worden. De slagers zullen op amusante maar passende wijze hun slachtwerkzaamheden toelichten.
Zaterdag 5 november 11.00 uur Entree: Gratis
Dit alles vindt plaats aan de Twickelerlaan 14 in Ambt Delden. Kijk voor meer informatie over het programma
op www.wendezoele.nl.