Tijdelijke opvan Oekraïners

0
292

Vanaf september worden tijdelijk 32 Oekraïense vluchtelingen opgevangen aan de  Hagmolenweg in Bentelo. De gemeente huurt hiervoor een recreatiecomplex van 8 appartementen die elk geschikt zijn voor 4 personen. De locatie wordt in ieder geval  voor een half jaar ingezet voor opvang: van 11 september tot maart 2024. Als er nog  behoefte aan opvang voor vluchtelingen uit Oekraïne en de situatie dit toelaat, dan zal  de opvang langer duren. De directe omgeving en de dorpsraad zijn inmiddels  geïnformeerd over de komst van de Oekraïense vluchtelingen.  

Nog steeds vluchten er dagelijks mensen uit Oekraïne. Daarnaast zijn er Oekraïners op zoek  naar nieuwe woonruimte omdat hun tijdelijke huisvesting afloopt. De Rijksoverheid legt  gemeenten jaarlijks taakstellingen op voor het huisvesten van deze vluchtelingen. Dat  betekent dat de Rijksoverheid bepaalt hoeveel Oekraïense vluchtelingen een gemeente  moet opvangen. Voor Hof van Twente zijn dat er 190 in 2023. Met de opening van de  opvanglocatie aan de Hagmolenweg voldoet Hof van Twente aan die taakstelling. Voor 2024  zal een nieuwe taakstelling volgen. Daarom blijft de gemeente op zoek naar opvanglocaties.  

Voor meer informatie over dit persbericht kunt u contact opnemen met Wendy Kolste, communicatieadviseur vluchtelingenopvang van de gemeente Hof van Twente, 0547 – 85 72  13

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in