Thema Optocht Markelo 2022 – “Oh wat een jaar”

0
1138

Ja, Markelo en omstreken: Dorpsfeest Markelo 2022 kan zoals het er nu naar uitziet doorgaan, zonder beperkende maatregelen. De commissies zijn dit leukste feest van het jaar al volop aan het voorbereiden. En ook de wagenbouwers kunnen nu aan de slag. Er komt een optocht en de eerste aanmeldingen zijn binnen!

Op vrijdagavond 18 maart was de aftrap van het wagenbouw seizoen in Zalencentrum de Haverkamp. Volgens traditie is dan ook de thema trekking. De optochtcommissie houdt vast aan het thema dat in 2020 gekozen is: ‘Oh wat een jaar!’ “Het is oh zo passend en kan op veel manieren geïnterpreteerd worden”, licht de enthousiaste Gerrit van Woudenberg, voorzitter van de optochtcommissie toe. “Oh wat een jaar. Dat kun je wel zeggen!” Commissieleden Ernestine Schweig en Mariska Bussink presenteerden de aftrap avond in oud hollandse kleding.Thema
“‘Oh wat een jaar!’ wordt het hoofdthema waaraan de wagenbouwers creatief hun eigen invulling mogen geven. Terug in de tijd, in het nu of juist de toekomst vooruit?” Buurten mogen hun eigen subthema bedenken en voor 1 juli aanstaande aanleveren bij de optochtcommissie. Daarmee krijgen zij nog meer creatieve vrijheid. Tijdens de aftrapavond is ook de volgorde van de optocht bepaald. Een afvalrace met oudhollandse spellen als ‘spijkerpoepen’, ‘koekhappen’ en een ‘stoelendans’ bepaalde ieders plek onder een ballon. Tegelijk zijn de ballonnen lek geprikt en kreeg elke buurt een startnummer in handen. Binnenkort start ook de inschrijving voor vrije wagens en loopgroepen.
50 jaar optocht
De avond was ‘oudhollands’ gezellig. Negen buurten waren aanwezig en samen is geproost op het leukste feest van 2022: Dorpsfeest Markelo! Ook is alvast vooruitgeblikt op 2023. Dan bestaat de optocht 50 jaar, een mijlpaal die gevierd wordt. Aanwezigen zijn gevraagd hun ideeën voor een jubileumoptocht alvast aan te dragen in de melkbus. Heeft u leuke ideeën? Mail deze naar optocht@dorpsfeestmarkelo.nl.

Foto: Arjan Keppels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in