Test- en vaccinatie locatie wordt gesloten

0
2260

Bentelo – Inwoners die zich nog willen laten testen op het coronavirus kunnen hiervoor nog tot het einde van de maand terecht in de kerk in Bentelo. Daarna gaat de locatie, die is opgezet door Deldense en Hengeveldse huisartsen, dicht.

De locatie werd in oktober 2020 gestart omdat de nood hoog was en mensen vaak dagen moesten wachten om getest te worden. Door de nieuwe locatie in de kerk in Bentelo werd voor de inwoners uit de Hof de wachttijd flink teruggebracht.In de maanden oktober, december en maart draaide de locatie overuren met soms wel 500 testen per dag. Momenteel zijn het er nog enkele tientallen per dag en blijft dat aantal dalen. Het is dan ook niet nodig de locatie open te houden. Mocht het aantal besmettingen toch weer stijgen, kan de teststraat snel weer worden opgestart.

De afgelopen maanden deed de kerk ook dienst als vaccinatielocatie. Inwoners tussen de 60 en 65 jaar ontvingen daar hun inentingen. Op 1 juli staat de laatste inenting op de agenda. Dat is ook de dag dat de kerk helemaal gesloten wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in